Ay Ay Bebek Gelişimi

Ay ay bebek gelişimi, anneler ve çocuklar için en önemli konuların başında gelmektedir. Bu yazımızda, aşağıdaki sorulara cevap aramaya çalışacağız…
- Ay ay bebek gelişimi nasıl olmalıdır?
- Bebek gelişimi, ay ay nasıl takip edilmeli?
- Bebek gelişiminde dikkat edilmesi gereken noktalar nelerdir?
- Bebek gelişimi hakkında bilinmesi gerekenler nelerdir?
Ay ay bebek gelişimi takibi, bebeklerinizin takibi için gerekli olan en iyi takip süresidir. Çünkü hafta hafta bebek gelişimi takibi yapmak hem zor olacaktır hem de değişiklikleri tam olarak gözlemlemek mümkün olmamaktadır. Bu yüzden ilgili ebeveynler, anneler (ev hanımları), babalar genelde bebeklerin gelişimini ay ay takip etmek isterler. Biz de sitemizde “1 aylık bebek gelişimi, 2 aylık bebek gelişimi” gibi birer aylık süreçleri değil de daha uzun bir süreç olan 3’er aylık süreçlerdeki gelişimleri sizlere sunmak istedik.

Ay ay bebek gelişimi
Çocuğunun gelişimini gözlemlemek anne ve babalar için çok iyi bir tecrübedir. Çocukları ile ilgilenerek günlük sıkıntı ve streslerini de büyük ölçüde unutabilirler. Düşünsenize, hiç ummadığınız bir cümlenin bebeğinizin ağzından döküldüğü anki şaşkınlık ve mutluluğu…
Oturmak, yürümek, konuşmak; gelişimin temel yapı taşlarıdır fakat bebeğinizin gelişmesi kompleks ve devam eden (süreğen) bir süreçtir. Çocuklar sürekli fiziksel ve zihinsel olarak gelişim gösterirler.
Tüm bebeklerin ve çocukların gelişimi aynı zamanda olmamasına rağmen, çocuğunuzun bazı şeyleri belli zamanlarda tamamlamalıdırlar. Bir ebeveyn olarak bebeğinizin ve çocuğunuzun gelişimini en iyi siz takip edebilirsiniz. Takip için bu sitede yazılan gelişim basamaklarını kullanabilirsiniz.
Yaşı geldiğinde sitedeki basamakları takip edin!

Bebek gelişimi uzunluk ölçümü.
Ay ay bebek gelişimi takibini daha kolay yapmanız ve sınamanız için, yazılarımızda basit sorular bulunmaktadır. Bunlara “evet” ya da “hayır” cevaplarını vererek, takip etme işlemini daha da kolay yapabilirsiniz.
Şunu unutmayın, “hayır” cevabı her zaman bir problem anlamına gelmez! Her çocuk gelişim basamaklarını tamamlar ve bazen çocuklar daha yavaş gelişebilir. Unutmayın, bu bilgiler size sadece rehber olacaktır.
Asağıdaki durumları doktorunuzla paylaşın!
– Çocuğunuzun önemli gelişim farklılıklarını
– Yaşında yapması gerekenleri, yapamadıklarını ve sorulan eylemler karşısındaki tepkilerini…

Bebek gelişiminde dikkat edilmesi gerekenler
Yazı başlıklarımıza geçmeden önce, şu önemli uyarıları lütfen göz önünde bulundurunuz!
- Bir ebeveyn olarak çocuklarınızın gelişimindeki alt başlıkları listelemek için en önemli kişiler sizlersiniz.
- Bu sitedeki yazılarda sorulan sorular, size bebeğiniz hakkında ipuçları veya yanlış giden şeyler hakkında uyarı sağlayacaktır.
- Hayır cevabı, uyarı işareti olabilir. Kafanıza takılan herhangi bir sorun için doktorunuza başvurun.
- Bu sitedeki bilgiler test niteliği taşımamaktadır, size çocuğunuzun gelişimi hakkında kesin bilgiler sağlamayacaktır!
- Kafanızı karıştıran konular hakkında çocuk psikiyatristiniz ile görüşün.
- Bir çok sorun erken tespit edilirse tedavi olma olasılığı daha yüksek olacaktır.
Sitemizin diğer bölümlerinde, bebek gelişim evrelerine dair şu yazıları paylaşacağız…
- 3 aylık bebek gelişimi
- 6 aylık bebek gelişimi
- 9 aylık bebek gelişimi
- 12 aylık bebek gelişimi (1 yaşındaki bebek gelişimi)
- 18 aylık bebek gelişimi (1.5 yaşındaki bebek gelişimi nasıl olmalı?)
- 2 yaş bebek gelişimi (24 aylık bebek gelişimi)
- 3 yaş çocuk gelişimi
- 4 yaş çocuk gelişimi
- 5 yaş çocuk gelişimi
- 6 yaş çocuk gelişimi
Bayanlara yönelik bir önceki Gerçekten Partnerinizdeki Sorunlar Evlenince Düzeliyor mu? başlıklı yazıda "ayrılık, birliktelik ve eşler" hakkında bilgiler verilmektedir.
Arananlarelişiornegi,bebeğin gelişimi hakkında nelere dikkat etmek gerekiyor,bebek gelisimi takibi,3 aylık bebeklerin gelişiminde dikkat edilmesi gerekenler,bebeklerin gelişiminde neye dikkat,cocgumun gelişiminde nelere dıkkatedelim,hafta hafta bebek gelişimin de bilinmesi gerekenler nelerdir,zarif gelin